Traspàs del professor Mn. Jaume Roig

Mn. Jaume Roig, professor emèrit de l’Institut, ha mort la matinada d’aquest dimarts, dia 26 de novembre, a l’edat de 72 anys. Les seves exèquies tindran lloc aquest dimecres, dia 27 de novembre, a les quatre de la tarda, a la Parròquia de la Immaculada Concepció de l’Espluga Calba.

Mn. Roig va ser professor de l’Institut de Teologia de l’Arquebisbat de Tarragona des del curs 1986-1987 fins a la seva transformació el maig de 1996 a Institut Superior de Ciències Religioses «Sant Fructuós». Juntament amb el canvi de nom i d’estructura acadèmica, també es va canviar de seu: després d’uns anys al carrer Armanyà, va passar a ocupar una part de l’edifici del Seminari. Mn. Jaume Roig va ser l’encarregat de tenir cura durant força anys d’una petita biblioteca de consulta per als alumnes que es va instal·lar en espera de trobar una millor manera d’utilitzar la gran Biblioteca del Seminari. Va continuar la seva tasca com a docent a la nova institució i, des del curs 1996-1997 fins al curs 2010-2011, va impartir l’assignatura de «Litúrgia» a la Diplomatura en Ciències Religioses.

Des de 2013 Mn. Jaume Roig era el rector de la Parròquia de Sant Bartomeu de Roda de Berà així com també director del Butlletí Oficial de l’Arquebisbat. Des de 1989 era canonge responsable de la pastoral litúrgica del Capítol de la Catedral.

Nascut a l’Espluga Calba, a l’Urgell-Garrigues, l’any 1946, va rebre l’orde del presbiterat a la parròquia de Santa Maria de Montblanc el 30 de juliol de 1972. Els seus primers anys de ministeri, entre 1973 i 1977, els va exercir com a ecònom als pobles de Ciutadilla, Nalec, Guimerà i Vallfogona de Riucorb. En aquests anys també va ser nomenat confessor ordinari del Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges i col·laborador a la parròquia de Sant Pere Apòstol de Reus. En la dècada dels anys vuitanta va ser rector de les parròquies de Bràfim, de La Riba, Picamoixons, Vallmoll i dels Garidells a més de ser encarregat de les parròquies de Montferri i Puigpelat. Entre els anys 1991 i 2013 va ser rector de la parròquia de Santa Maria de la Catedral.

Mn. Jaume Roig va estar durant més de vint anys al capdavant de la Delegació diocesana de Litúrgia. També va ser director, durant un període breu, del Secretariat diocesà del Diaconat permanent i ministeris laïcals i, més tard, entre els anys 1990 i 2013, director del Secretariat diocesà de Relacions interconfessionals. A més d’aquests càrrecs pastorals va ser membre del Consell de Presbiteri i administrador de la Residència Sacerdotal Sant Fructuós entre els anys 2000 i 2013.

Ell ja és a la presència del Pare participant de Pasqua eterna. Que descansi en pau.