Cursos d’Estiu 2023

Us informem que aquest estiu el nostre Institut s’oferirà els següents cursos:

 • Curs «El Pacte Educatiu Global»
 • 48a edició dels Cursos Bíblics d’Estiu

 

El curs «El Pacte Educatiu Global» es realitzarà del 3 al 7 de juliol de 2023 de 9.00 a 13.30 h. S’adreça a docents de Religió catòlica de Primària i Secundària que estan exercint o volen exercir tant en centres públics com privats de Catalunya, als equips directius de les escoles cristianes i als responsables de pastoral dels centres educatius. Serà reconegut com a curs de Formació Permanent del Professorat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya (30 hores).Es realitzarà amb la col·laboració del Secretariat diocesà per a l’Ensenyament i l’Escola Cristiana de l’Arquebisbat de Tarragona.

Contingut del curs:

 1. 1. El currículum de Religió catòlica a l’Estat espanyol:  Antecedents i competència. L’aplicació a Catalunya
 2. 2. El currículum competencial de Religió catòlica LOMLOE
 3. 3.  Els 3 àmbits de la realització competencial de l’alumnat:
  – La realització personal
  – La implicació social
  – El desenvolupament acadèmic
 4. 4. El marc eclesial en el nou currículum d’ERE
  – El Pacte Educatiu Global
  – Laudato Si’
  – Fratelli Tutti
 5. 5. Instruments i materials per enriquir la proposta pedagògica de l’assignatura de Religió catòlica i de la identitat de l’escola cristiana.

Les inscripcions cal fer-les abans del 27 de juny. Si esteu interessats en cursar-los podeu matricular-vos omplint el formulari que trobareu en aquesta mateixa pàgina web.

  Programa «El Pacte Educatiu Global»

 

Els Cursos Bíblics d’Estiu enguany tindran lloc del 10 al 14 de juliol. Al matí (de 9.30 a 13.00h.) el professor Joan Ferrer impartirà el curs «Lectura de l’Evangeli segons Marc» i, a la tarda (de 16.00 a 19.30h.), el professor Joaquim Malé impartirà «Lectura teològica del llibre del Gènesi».
Com ja sabeu, gràcies a la col·laboració mútua hi ha entre l’ABCat i l’ISCR SANT FRUCTUÓS des de 2010, els Cursos Bíblics d’Estiu tenen reconeixement acadèmic al nostre Institut.

Recordeu que els podeu cursar, a l’estil de sempre, com a alumnes oients (certificat d’assistència al final), com a assignatures optatives del Batxillerat (2 ECTS) o la Llicenciatura (2 ECTS) en Ciències Religioses a, o com a curs de Formació Permanent del Professorat.

Si esteu interessats en cursar-los podeu matricular-vos omplint el formulari que trobareu en aquesta mateixa pàgina web. Les inscripcions cal fer-les abans del 22 de juny.

Programa Cursos Bíblics d’Estiu